Regiolab

Met RegioLAB organiseert Stadslab033 stad overstijgend aanbod voor lokale overheden, politici, burgerinitiatieven en inwoners om te werken aan de toekomst van de lokale, regionale en provinciale democratie.

RegioLAB organiseert workshops, ervaringsexcursies, inspiratiebijeenkomsten en werklabs die je denkkaders uitdagen. Bij Regiolab kun je op voor jou passende wijze met andere deelnemers ervaren hoe je samen en vanuit meerdere disciplines kunt werken.

Pilotgemeenten gezocht

Meer en meer werken gemeenten samen met bewonersinitiatieven en sociale ondernemers. Dit levert vaak complexe vraagstukken op, daaromĀ ontwikkelen we een interactief werklab. We zoeken gemeenten die mee willen doen met een kortdurende pilot.

StadsLAB033 organiseert in samenwerking met LSA Bewoners en het A&O fonds Gemeenten de komende tijd een pilot voor het ontwikkelen van een werklab voor gemeenten. In dit werklab (dat voor StadsLAB033 valt onder haar dienst RegioLAB) zijn actieve bewoners de labdocenten. Gemeentemedewerkers worden in een aantal dagdelen ondergedompeld in de praktijk van bewonersorganisaties, verdiepende gesprekken en ondersteunende theorie. We experimenteren daarbij met wisselende rollen van gemeente en bewoners. Doordat de eigen gemeentelijke praktijk en opgaven het oefenterrein vormen, sluiten we nauw aan bij de leerbehoefte van de deelnemers.

Aanmelden of informatie

Wilt u als gemeente meedoen of meer weten over deze pilot? Neem contact op met Maarten Rector maarten@www.stadslab033.nl Aanmelden kan uiterlijk 26 februari 2018. Bij meerdere aanmeldingen maken we een selectie op basis van verscheidenheid in deelnemers, vraagstukken en beschikbaarheid.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we houden jou op de hoogte van alle nieuwtjes rondom StadsLAB

Dank je wel! Je bent succesvol aangemeld.