Foto: Annevdl Fotografie
Foto: Annevdl Fotografie

Ons DNA

Visie

“StadsLAB033 draagt bij aan een mooiere wereld. Een wereld die in evenwicht is tussen mens, dier en natuur. StadsLAB033 is van mening dat dit vraagt om een sociaal innovatieve aanpak. Onder sociale innovatie verstaan wij de ontwikkeling en implementatie van nieuwe ideeën, die ten goede komen aan deze balans."

 

Missie

"De missie van StadsLAB033 is om een wezenlijke bijdrage te leveren aan sociale innovatie. Deze bijdrage levert zij vanuit een faciliterende rol richting social innovators, overheid, bedrijfsleven en burgers met ideeën / initiatieven rondom sociale innovatie. StadsLAB033 zet zich in voor het creëren van ontmoetingen, inspiratie en samenwerking.”

Ramon van Rootselaar

Ik ben Ramon van Rootselaar, inmiddels al 2,5 jaar betrokken bij StadsLAB033 en voor velen dus al een bekend gezicht. Voor de mensen die mij nog niet zo goed kennen stel ik mij graag voor.

32 jaar geleden ben ik geboren in Amersfoort, opgegroeid in een klein gezin in één van de meest diverse wijken in Amersfoort. Na het afronden van mijn Mavo ben ik een lange tijd op zoek geweest naar waar mijn passie ligt. Voor mij werd wel snel duidelijk dat menselijk gedrag mij erg interesseerde. Tijdens mijn opleiding Marketing en Communicatie lag hierin ook mijn grootste interesse.

Na het afronden van deze opleiding ben ik verder opzoek gegaan naar mijn passie. Tijdens deze zoektocht heb ik verschillende soorten werkzaamheden gedaan, op administratief, commercieel en data gebied. De echte klik was er niet, waardoor ik verder bleef zoeken. Uiteindelijk ging ik in 2012 aan de slag als vrijwilliger bij Stadsring51. Tijdens het vrijwilligerswerk herontdekte ik mijn interesse in het menselijk gedrag en vond mijn passie om binnen het sociaal maatschappelijk domein te gaan werken.

Na deze ontdekking ben ik de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de HU in Amersfoort gaan volgen. Tijdens de opleiding heb ik mij met verschillende sociaal maatschappelijk thema’s bezig gehouden. Hoewel ik het één op één contact met mensen erg leuk vond, kreeg ik meer energie van het benaderen van sociaal maatschappelijk thema’s vanuit een bredere invalshoek.

Binnen deze thema’s heb ik ervaren dat er veel gewerkt wordt vanuit regelgeving, richtlijnen en instructies, waarbij er niet altijd goed zicht is op de invloeden die dit heeft op de mens zelf. Naar mijn mening zou de mens meer centraal moeten komen te staan in de aanpak van sociaal maatschappelijke thema’s. Daarom zie ik graag meer ruimte ontstaan voor sociale innovatie om zo tot nieuwe inzichten te komen voor deze thema’s.

Bij StadsLAB033 was daarom snel een klik gemaakt en deze klik is hier nog steeds. Tijdens mijn werk voor StadsLAB033 ben ik in aanraking met verschillende mensen en organisaties, die met veel passie zich inzetten voor mensen binnen Amersfoort, maar ook daarbuiten. In onze nieuwe koers heb ik alle ruimte om mijn eigen kwaliteiten in te zetten om deze verschillende mensen en organisaties met elkaar te verbinden en waar nodig te faciliteren.

Foto: Annevdl Fotografie
Foto: Annevdl Fotografie

Onze definitie van de social innovator

De Social Innovator is een natuurlijk of rechtspersoon die zich bezighoud met het vinden van een of meerdere oplossingen voor sociaal maatschappelijke vraagstukken. De Social Innovator is daarin werkzaam in het proces en/of de daadwerkelijk uitvoering en implementatie van deze mogelijke oplossing. Oplossingen zijn niet per definitie het antwoord op een vraagstuk, maar kunnen nog in een experimentele fase zitten, waaruit moet blijken of de oplossing in de vorm van een dienst of product bijdraagt aan het sociaal maatschappelijke vraagstuk. De social innovator kent diverse verschijningsvormen, dit kan als natuurlijk persoon, sociaal ondernemer, ondernemer, organisatie, instelling, project, vrijwilliger of burgerinitiatief. De verschijningsvorm is ondergeschikt aan het daadwerkelijke doel, te weten: “het vinden en/of uitvoeren van oplossingen voor sociaal maatschappelijke vraagstukken.”

SLUIT JE AAN!

Voor mensen en organisaties die zich willen inzetten voor sociale innovatie en de kracht van StadsLAB033 willen ervaren.

Bij ons aangesloten

Benieuwd wie er allemaal al bij StadsLAB033 een werkplek hebben? Ontdek hier welke social innovators dat zijn!.

BIJEENKOMSTEN

Tijdens onze bijeenkomsten staat een sociaal maatschappelijk thema centraal. Deel jouw inzichten en geef het thema een nieuwe dimensie.

EUREKA!

Heb jij een tof idee voor je straat, wijk, buurt, de stad of nog breder? Wij kunnen jou helpen dit idee werkelijkheid te maken. Kijk hier wat wij allemaal voor je kunnen betekenen.

StadsLAB033 Practicum

Tijdens ons Practicum ervaar je wat wij bij StadsLAB033 doen aan de hand van twee mini-workshops 

ONS DNA

Bij StadsLAB033 geloven we in sociale innovatie, oftewel het tot stand laten komen van vernieuwende ideeën voor bestaande thema’s.

MEER INFORMATIE

Wil je meer informatie over wat StadsLAB033 voor jou kan betekenen, of kan jij wat voor ons betekenen? Loop gerust bij ons binnen in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Maak je liever vooraf een afspraak? Klik dan op de knop "Afspraak maken" of stuur een e-mail naar info@stadslab033.nl!

StadsLAB033

StadsLAB033 is er voor Social Innovators. Op onze website vind je meer informatie over ons. Wij werken met drie pijlers: Ontmoeten, inspireren en faciliteren. Hou jij je bezig met sociale innovatie? Dan is StadsLAB033 de plek voor jou! Loop gerust eens bij ons binnen, of maak een afspraak!

info@stadslab033.nl
KvK: 70179530

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je vindt ons hier

Stuur een mail

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.