info@stadslab033.nl

HOME

LIDMAATSCHAP

FLEXWERKPLEK

BIJEENKOMSTEN

NETWERKLUNCH

WARM HART

Slider
STADSLAB033 LIDMAATSCHAP AMERSFOORT

Lidmaatschap

Ben jij een social innovator!?

Een social innovator is iemand die zich inzet om sociaal maatschappelijke thema’s op een andere manier dan gebruikelijk aan te pakken. De social innovator streeft naar het oplossen van een sociaal maatschappelijk probleem op innovatieve wijze en doet dit vanuit een ondernemende positie.

StadsLAB033 zet zich in voor sociale innovatie in de regio Amersfoort. Social Innovators vinden elkaar bij StadsLAB033. De leden maken van Amersfoort een nog mooiere samenleving. Sociaal en innovatief!

Als lid van StadsLAB033 geniet je o.a. van de volgende voordelen:

  • Werkplek midden in het hart van Amersfoort, omringd door ander social innovators en sociaal ondernemers
  • Een breed (Amersfoorts) netwerk
  • Meedenkkracht / sparringpartners
  • Gratis deelname aan de Netwerklunch033
  • Mede invulling aan onze bijeenkomsten rondom sociaal maatschappelijke vraagstukken
  • Ondersteuning bij organisatorische en praktische uitvoeringswerkzaamheden.

Onze leden

Stichting Existeer heeft ten doel zowel jongeren als ouderen te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling. We hebben gekozen voor de naam Existeer omdat de betekenis "in wezen zijn" precies omvat wat we belangrijk vinden. Het gaat om wie je werkelijk bent. Daarbij gaan we uit van de natuurlijke behoefte van de mens: Evenwicht in denken, voelen en handelen. Wanneer je in die behoefte voorziet, ben je in balans en kun je geluk ervaren in je werk, je relatie, met je vrienden en familie.

Maar we weten dat dat niet voor iedereen is weggelegd. Veel mensen zijn oververmoeid, slapen slecht, hebben hoofdpijn en ervaren stress. Ze hebben het gevoel geen betekenisvol werk meer te kunnen leveren en zijn emotioneel uitgeput. Met andere woorden: Ze zijn uit balans.

Onze begeleiding is er op gericht om inzicht in het ontstaan van onbalans te geven maar belangrijker; hoe deze blijvend te herstellen. Wanneer je evenwicht is hersteld, kun je werken vanuit je passie, je ontwikkelt zelfvertrouwen en wordt zelfverzekerder. Je leert de juiste vragen te stellen aan jezelf en aan de ander, zodat je duidelijkheid krijgt. Door beter te communiceren met je medemensen zal je meer verbinding krijgen met de ander. Deze vaardigheden kun je de rest van je leven gebruiken, waardoor je gaat leven in plaats van te overleven.

Stichting Existeer vind het belangrijk dat iedereen die daar behoefte aan heeft dit traject kan volgen. De verdiensten uit onze zakelijke trajecten en donaties aan de stichting, maken het mogelijk dat we mensen die minder vermogend zijn, toch deze begeleiding kunnen bieden.

We maken gebruik van de methode Repairing Balance. Het is een methode die al meer 20 jaar met succes wordt toegepast. Het biedt een handvat tot blijvend herstel, waardoor je inzicht krijgt in je innerlijk bewegen. Het resultaat is een vernieuwd zelfbeeld, gekenmerkt door zelfvertrouwen en evenwichtigheid waardoor je meer plezier in je leven zult hebben en geluk zult ervaren.

Voor meer informatie: https://existeer.nl/

Logo stichting Existeer

Connect social media voorlichtingen zet zich in voor veilig en verantwoord social media gebruik voor iedereen. Met de steeds sneller opkomende technologieën en de razendsnelle ontwikkelingen binnen social media, ontstaat veel onduidelijkheid over de mogelijke gevolgen van online gedrag.

Met name kinderen en jongeren weten nog niet goed wat voor gevolgen hun online gedrag kan hebben op anderen en op henzelf in de toekomst. Connect speelt hier op in en geeft unieke voorlichtingen die de kinderen en jongeren laten nadenken over hun online gedrag, zodat zij hier zelf in de juiste beslissingen in kunnen nemen. website: https://www.connectvoorlichtingen.nl

Logo Connect

LIDMAATSCHAP

Voor mensen en organisaties die zich willen inzetten voor sociale innovatie en de kracht van StadsLAB033 willen ervaren.

FLEXWERKPLEK

Voor sociaal ondernemers die een werkplek willen in het hart van Amersfoort. Omringd door andere sociaal ondernemers.

BIJEENKOMSTEN

Tijdens de kwartaalbijeenkomsten staat een sociaal maatschappelijk thema centraal. Deel jouw inzichten en geef het thema een nieuwe dimensie.

WARM HART

Steun jij de visie van StadsLAB033? Dat kan ook door te doneren en zo een bijdrage te leveren aan de sociale innovatie in Amersfoort.

NETWERKLUNCH033

Ontmoet de ander écht en leer van elkaar op een laagdrempelige, informele manier. Pak je zeepkist-moment en genereer ‘meedenkkracht’! 

OVER STADSLAB033

Bij StadsLAB033 geloven we in sociale innovatie, oftewel het tot stand laten komen van vernieuwende ideeën voor bestaande thema’s.

Loop binnen of plan een bezoek

Wij zijn er voor alle inwoners van Amersfoort. Je kunt op werkdagen gewoon bij ons binnen lopen. Liever een bezoek plannen? Vul dan het formulier in of stuur een e-mail naar info@stadslab033.nl!

StadsLAB033

StadsLAB033 is er voor inwoners van Amersfoort. Maar ook voor werkgevers, werknemers, overheid en onderwijs. Bij al onze vraagstukken spelen mensen een rol. En al die mensen hebben zelf ook een rol, velen zelfs meerdere. Welke rol speel jij in de sociale omgeving die Amersfoort heet?

Dienstverlening

Wat is StadsLAB033 nu precies en wat kan StadsLAB033 voor mij betekenen? Misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar wat we doen of zoek je andere sociaal ondernemers of een werkplek.  Wellicht vind je op deze website een antwoord en zie je aanleiding om ons te bezoeken. Loop gewoon eens binnen!

Je vindt ons hier

Stuur een mail

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.