Broedplaats

 

De broedplaats is een initiatief wat wij samen met Bewoners033 organiseren. “De broedplaats ‘Samen maken we de stad’ is een bijeenkomst waarin inwoners, gemeenteraadsleden, wethouder en ambtenaren elkaar ontmoeten en waar wij samen goede ideeën voor de stad een stap verder helpen. Iedereen kan een pitch doen van maximaal 3 minuten over een initiatief of idee voor de stad. Vervolgens kiezen de aanwezigen voor een bepaalde pitch en denken mee om het initiatief of idee verder te helpen.

 

Groeiplaats

 

Het is goed om te beginnen en te doen, maar als we alleen maar doen en doorgaan leren we meestal maar weinig van de dingen die we tegenkomen of normaal zijn gaan vinden. Het is daarom goed af en toe even stil te staan en na te denken over de stappen de al zijn gezet. Hiervoor hebben we bij StadsLAB033 de groeiplaats in het leven geroepen. Een groeiplaats is er voor de groei van projecten en initiatieven en voor de persoonlijke groei die bij dit soort leerprocessen hoort.

 

Een groeiplaats kan op verschillend manieren ingevuld worden:

 

  1. In een groeiplaats kan de denkkracht van een groep ingezet worden waar je zelf even de antwoorden niet hebt. StadsLAB033 kan voor organisaties en partijen die verder willen denken denktanks, dialogen en anderen uitdagende werkvormen organiseren.

  2. Een groeiplaats kan ook gebruikt worden bij een wens voor verdieping en/of specifieke leervragen (extra aanbod). Bij deze vorm kunnen we denken burgerinitiatieven die meer willen leren over communicatie met gemeenten of bijvoorbeeld gemeentelijk ambtenaren die meer willen weten over sociaal ondernemerschap.

  3. In een groeiplaats kunnen we ook samen reflecteren. Soms is het nodig met elkaar het bekende te bevragen om tot nieuwe inzichten te komen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer een organisatie of burgerinitiatief wil reflecteren over de eigen werkwijze. Bij StadsLAB033 kunnen we deze gesprekken faciliteren en waar gewenst de blik van de buitenstaander binnenbrengen.

 

 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we houden jou op de hoogte van alle nieuwtjes rondom StadsLAB

Dank je wel! Je bent succesvol aangemeld.