bij ons aangesloten

Steeds meer mensen en organisaties vinden hun weg naar StadsLAB033. Bij StadsLAB033 doen we er alles aan om jou als Social Innovator te ondersteunen. Daarnaast hebben de Social Innovators veel aan elkaar. Door gezamenlijk vanuit één plek te werken, leer je elkaar sneller en beter kennen. Dat maakt het starten van samenwerkingen stukken makkelijker.

Hieronder vind je een overzicht van iedereen die bij ons is aangesloten. Zien we binnenkort jouw naam hier ook tussen? Kijk hier voor ons aanbod.

PrachtPraat

Een helder gesprek en van daaruit tot concrete oplossingen komen. Dat is waar Pracht Praat voor staat. Oplossingen waar je zelf, als team of als gemeenschap mee aan de slag kunt. Dit kan op individuele basis in de vorm van coaching, of door het hele systeem bij elkaar te brengen in een co-creatie traject.

Ik ben Mirjam de Pagter; adviseur, verbinder, coach, verhalenverteller en participatie-expert. En ik heb sinds januari mijn werkplek gevonden bij Stadslab. Mijn wortels liggen in de Ruimtelijke Ordening en Planologie. Daarnaast rond ik dit jaar mijn post HBO coachingsopleiding af. Ik heb brede ervaring in het organiseren van co-creatietrajecten onder andere in samenwerking met stichting G1000.nu rondom diverse vraagstukken. Van ‘hoe willen we als gemeenschap omgaan met vuurwerk’ tot ‘wat vinden we belangrijk voor ons centrum’. Graag zet ik mijn humor en optimisme in om jou, jouw team of jouw vraagstuk te begeleiden naar een antwoord of volgende stap. Gelijkwaardigheid is daarbij voor mij de belangrijkste waarde. Niemand is hetzelfde, maar we zijn wel allemaal even veel waard! Kijk voor meer informatie op mijn website.

Al sinds mijn jeugd heb ik een grote belangstelling voor digitale technologie. Als kind al trok ik samen met mijn vrienden computers volledig uit elkaar om ze vervolgens weer in elkaar te zetten. Oefening baart kunst. Vrij snel wisten we uiteenlopende computer problemen op te lossen. We werden op jonge leeftijd een vraagbaak voor onze directe omgeving en functioneerden als helpdesk voor vrienden en familie. Tijdens mijn ICT-opleiding midden jaren ’90 zag ik hoe computers en digitale systemen in toenemende mate het leven van mensen zouden veranderen.

Eemland ICT is een servicegerichte ICT dienstverlener. Sinds 2008 staan we onze klanten bij met oplossingen en advies in vele en zeer diverse ICT vraagstukken. In de afgelopen jaren hebben we dus ruime ervaring opgedaan en dat maakt ons een sterke allrounder in de sector. Meer informatie over Eemland ICT vind je op de website.

Logo Eemland ICT
Canal Bin website ready

De Canal Bin is een drijvende zwerfafvalverzamelaar, die afval kan aantrekken en vasthouden. De Canal Bin kan geplaatst worden in een ‘dode hoek’ in een waterweg en verzamelt continu zwerfafval. Het is de bedoeling dat het product: wordt aangeschaft door de waterbeheerder, wordt gebruikt door burgers en wordt voorzien van energie door water (‘blauwe’ stroom). In de CanalBin vinden we verschillende onderdelen:

Een zeef, waarin het drijfafval wordt opgevangen, de zeef is uitneembaar zodat de CanalBin eenvoudig geleegd kan worden.
Een pomp, deze zorgt voor een stroming naar de CanalBin toe, waarmee het drijfafval verzameld wordt. De pomp gebruikt blauwe stroom van de walkant.

Voor meer informatie kan je terecht op onze website.

Vinden wat jij leuk vindt om te doen, is niet de moeilijkste opgave in het leven. Alleen weten wat je ermee wil doen, is de echte vraag die speelt”. Jentel Daniecke, Innerlijke kwaliteiten vinder is een coaching en trainingsbedrijf die zich richt op het vinden en inzetten van kwaliteiten en talenten.

Jongvolwassenen struggelen met hoe ze hun toekomst vorm willen geven. Met Jentel Daniecke gaan we op zoek naar de talenten, kwaliteiten en passies. Door deze te ontdekken krijgt de toekomst van de coachee vorm. De coachee wordt geactiveerd door met beeldmateriaal en creatieve opdrachten aan de slag te gaan. Deze komen voort uit de verschillende theorieën, waaronder Meervoudige Intelligentie van Howard Gardner en Positieve Psychologie van Martin Seligman en Mihaly Csikszentmihalyi. Door de coachee zelf te laten ervaren, word het zelfvertrouwen vergroot en komen de oplossingen en de nieuwe ideeën naar boven. Op deze manier krijgt de coachee zelf weer de touwtjes in handen voor zijn of haar toekomst. Dat is wat Jentel belangrijk vindt voor iedereen, grip op ieders eigen leven.

Is je nieuwsgierigheid gewekt? Bezoek de website en kom meer te weten.

JD verkleind
logo newbees cut

Stichting NewBees zet zich in voor Nieuwkomers in Nederland bij hun zoektocht naar (betaald)werk. We verzorgen uitgebreide intakes voor deze doelgroep om te kijken waar hun ervaring en/ of talenten liggen. We zoeken dan naar een ervaringswerkplek, waarin ze hun talenten verder kunnen ontwikkelen, hun Nederlandse taal kunnen oefenen en kennis kunnen maken met de Nederlandse maatschappij en/ of het werkveld. Hierbij gaan we uit van gelijkwaardigheid en de unieke talenten van ieder mens.

In Amersfoort werken we vanuit het StadsLAB033. Een hele fijne locatie op een centrale plek in de stad. Nieuwkomers weten ons hier goed te vinden en onze werkwijze past bij wat de Nieuwe Stad en StadsLAB033 uitstralen, vernieuwing en verduurzaming in het Sociale Domein. Welkom om kennis met ons te maken in ons kantoor bij het StadsLAB033. Voor verdere informatie verwijzen we u door naar onze website.

Dit is wat ik doe als De Tekstenbakker: Mooie verhalen maken en zorgen dat jouw organisatie op een effectieve manier communiceert met je doelgroep. Je kan bij me terecht voor luchtige teksten of een diepgaand interview, maar ook voor een brainstorm over je contentstrategie of merk.

Waarom heet je De Tekstenbakker?
‘Bakker’ is een knipoog naar mijn naam, Steven Bakker. Grappig genoeg, ben ik sinds de start van De Tekstenbakker steeds meer overeenkomsten gaan zien tussen communicatie en koken. Je kunt ook heel veel kooktermen op communicatie loslaten, trouwens. Pittige teksten, smaakvolle foto’s, heerlijke video...

En zo maak je lekkere taarten én communicatie: Neem de tijd om de juiste ingrediënten (mediamix) te kiezen, zorg voor de juiste balans in smaken (stijl) en dan proeven, nog eens proeven en bijstellen (testen bij je doelgroep en bijsturen).

Voor mij is StadsLAB033 een fijne werkplek. Ook omdat er eigenlijk altijd wel inspirerende ideeën rondwaaien. Wil je iets door mij laten bakken? Stuur me dan even een berichtje via mijn website of bel: 06-383 797 18. Gaan we daarna samen lekker brainstormen bij StadsLAB033!

De Tekstenbakker website ready
Logo stichting Existeer

Stichting Existeer heeft ten doel zowel jongeren als ouderen te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling. We hebben gekozen voor de naam Existeer omdat de betekenis "in wezen zijn" precies omvat wat we belangrijk vinden. Het gaat om wie je werkelijk bent. Daarbij gaan we uit van de natuurlijke behoefte van de mens: Evenwicht in denken, voelen en handelen. Wanneer je in die behoefte voorziet, ben je in balans en kun je geluk ervaren in je werk, je relatie, met je vrienden en familie.

We maken gebruik van de methode Repairing Balance. Het is een methode die al meer 20 jaar met succes wordt toegepast. Het biedt een handvat tot blijvend herstel, waardoor je inzicht krijgt in je innerlijk bewegen. Het resultaat is een vernieuwd zelfbeeld, gekenmerkt door zelfvertrouwen en evenwichtigheid waardoor je meer plezier in je leven zult hebben en geluk zult ervaren.

Voor meer informatie bezoek de website van Stichting Existeer.

Connect social media voorlichtingen zet zich in voor veilig en verantwoord social media gebruik voor iedereen. Met de steeds sneller opkomende technologieën en de razendsnelle ontwikkelingen binnen social media, ontstaat veel onduidelijkheid over de mogelijke gevolgen van online gedrag.

Met name kinderen en jongeren weten nog niet goed wat voor gevolgen hun online gedrag kan hebben op anderen en op henzelf in de toekomst. Connect speelt hier op in en geeft unieke voorlichtingen die de kinderen en jongeren laten nadenken over hun online gedrag, zodat zij hier zelf in de juiste beslissingen in kunnen nemen. Voor meer informatie, bezoek dan de website.

Logo Connect

SLUIT JE AAN!

Voor mensen en organisaties die zich willen inzetten voor sociale innovatie en de kracht van StadsLAB033 willen ervaren.

Bij ons aangesloten

Benieuwd wie er allemaal al bij StadsLAB033 een werkplek hebben? Ontdek hier welke social innovators dat zijn!.

BIJEENKOMSTEN

Tijdens onze bijeenkomsten staat een sociaal maatschappelijk thema centraal. Deel jouw inzichten en geef het thema een nieuwe dimensie.

EUREKA!

Heb jij een tof idee voor je straat, wijk, buurt, de stad of nog breder? Wij kunnen jou helpen dit idee werkelijkheid te maken. Kijk hier wat wij allemaal voor je kunnen betekenen.

StadsLAB033 Practicum

Tijdens ons Practicum ervaar je wat wij bij StadsLAB033 doen aan de hand van twee mini-workshops 

ONS DNA

Bij StadsLAB033 geloven we in sociale innovatie, oftewel het tot stand laten komen van vernieuwende ideeën voor bestaande thema’s.

MEER INFORMATIE

Wil je meer informatie over wat StadsLAB033 voor jou kan betekenen, of kan jij wat voor ons betekenen? Loop gerust bij ons binnen in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Maak je liever vooraf een afspraak? Klik dan op de knop "Afspraak maken" of stuur een e-mail naar info@stadslab033.nl!

StadsLAB033

StadsLAB033 is er voor Social Innovators. Op onze website vind je meer informatie over ons. Wij werken met drie pijlers: Ontmoeten, inspireren en faciliteren. Hou jij je bezig met sociale innovatie? Dan is StadsLAB033 de plek voor jou! Loop gerust eens bij ons binnen, of maak een afspraak!

info@stadslab033.nl
KvK: 70179530

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je vindt ons hier

Stuur een mail

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.